ראיון עבודה

יש לך כישורים, המון מומחיות והנה, הגעת לראיון עבודה ותכף מתחילים השאלות של ראיון עבודה.

יושבים מולך 3 מראיינים והם בפוקוס עליך. אחד מהם הוא המראיין הראשי שזורק את השאלה שנמצאת בכל ראיון עבודה:

ספר קצת על עצמך…

אופס… לזה לא  ציפית….

זוהי שאלה מראיון עבודה שנפוצה מאוד.

אז צריך להתכונן לשאלה הזו. היא שאלה שאוהבים לשאול אותה בראיון עבודה. אם תתכונן מראש ואפילו אפשר להתאמן על זה בבית, עוד לפני שמגיעים לראיון עבודה, הכל יזרום יותר.

מהי הטעות הגדולה ביותר?

מתחילים לגלות בראיון העבודה, דברים שלא כל כך מרשימים בעוד שהמראיינים לא מבקשים מידע על כך. לא ביקשו לספר האם פוטרת והאם היו צמצומים. לא ביקשו מידע על קשיים בחיים כמו מרחק מהעבודה הקודם או משכורת זעומה שהיתה. גם לא ביקשו מידע כמה נמאס לך לעבוד מהבית ואתה מחפש חברת הייטק או כמה היום קשה למצוא עבודה. מומלץ לא לספר. אם לא שאלו – אין צורך להעביר מידע שלא באמת חשוב להם לדעת, במיוחד אם אינך מרגיש נוח בהעברת מידע זה. לא להפגין נושאים שהם שליליים. לא נשאלת – אל תספר/י. יש לזכור, שזה ראיון עבודה.

אז מה כן?

יש להרשים את הידע והיכולות בראיון עבודה. אפשר גם לספר מהו עיר המגורים שלך ומיד אח”כ לספר מהו המקצוע שלך. מומלץ לספר על התואר הראשון שלך, מקום הלימודים בו למדת וכמובן על התואר השני אם יש. אח”כ, להרשים בידע והיכולות שלך. אם יש לך ניסיון בתחום בו הם מגייסים, פשוט להתחיל לספר מה עסקת לאחרונה שהיה מתאים לתחום בו הם מחפשים לגייס. לתאר בצורה מלאה מה בדיוק היה התפקיד שלך. ככל שהתיאור יהיה רחב יותר, המראיינים יקבלו תמונה רחבה יותר ויקבלו רושם טוב עליך.  אם אין לך ניסיון בתחום, אפשר לתאר פרויקט מהתואר שפיתחת, לספר על הציונים הטובים אם יש. ואם גם את זה אין, אפשר לספר על הרצון להצליח, על השאיפה להתקדם ועל החוזקות הקיימות אצלך כמו: חריצות, זריזות, אהבה לפיתוח תוכנה וכל מה שאתם באמת טובים בו. הנך בראיון עבודה.

למה היית רוצה לעבוד אצלנו?

אופס… מה ז’תאמרת…. משלמים פה טוב… אין לי ברירה… פיטרו אותי, כלומר פיטרו עוד עובדים…

זוהי שאלה מראיון עבודה שנפוצה מאוד.

מהי הטעות הגדולה ביותר?

המרואיין מתחיל לקטר.

מספר בכעס על המעסיק האחרון שחוץ מלהלחיץ הוא לא עושה כלום. מודיע שהיו צמצומים ובחרו בו לפיטורין למרות שהוא עובד מצטיין, מתאר כמה המשכורת היא משכורת רעב והגיע הזמן להתקדם. מרחיב על כך שכבר נמאס לו לעבוד באותו מקום יותר משנתיים ועוד ועוד… טעות. להיזהר מקיטורים וכעס ותסבוכת.

אז מה כן?

יש להרשים בראיון עבודה על הרצון הטוב שלך להיות מפתח תוכנה אצלם. אפשר לספר על כך ששמעת עליהם שהם מפתחי תוכנה בטכנולוגיות מתקדמות וחשוב לך להתקדם. אפשר לספר ששמעת שהם מתעסקים עם תחום מסוים וזה מאוד מעניין אותך. אם צריך, אפשר גם לומר שדי מיצית את העבודה שלך ונראה לך שזו הזדמנות לבצע שינוי ולהתקדם הלאה. ואם ממש צריך, אז אפשר לומר שמאוד אהבת את מקום העבודה אבל לצערך היו צמצומים. לומר את זה בצורה חיובית, של תיאור התפקיד שלך שם וכמה חבל שסגרו את המשבצת שלך ושאת/ה מקווה למצוא את האתגר הבא שלך.

מהם ציפיות השכר שלך?

יש להגיע מוכנים. לא להתחיל לגמגם.

מהי הטעות הגדולה ביותר?

אומרים שכר מידי גבוה, כי “ככה אמרו לי להגיד בראיון עבודה”. זה לא עובד ככה. אם אינך משוכנע שזה השכר שלך, סביר להניח שגם המראיינ/ת לא יהיו משוכנעים שזה השכר. אמנם, זה לא תמיד כך, כי לפעמים גם אם אינך משוכנע שזה השכר, אם זה השכר המקובל באמת, המראיין יקבל זאת.

אומרים שכר נמוך מידי כדי להגדיל את סיכויי הקבלה. זה לא עובד ככה. זה לא שוק. זה רק  מראה כמה אין בך יכולות שזה השכר שמגיע לך. זה ראיון עבודה וזה אחת השאלות מראיון עבודה.

אז מה כן?

לבדוק אצל חברים כמה הם באמת מקבלים. אין כמו לבדוק בפועל אצל חברים. ולמה אצל חברים ולא סטטיסטיקות שמפרסמים באתרים השונים? כי אתם רוצים לדעת מדויק יותר. כמה השכר עבור הגיל, המקום והניסיון. גם חשוב לדעת אם זה חברה פרטית, ציבורית או ממשלתית. כך שתבדקו אצל חברים עם פרמטרים דומים לשלכם.

אחרי שקיבלתם כמה אפשרויות של שכר, לכו על השכר שאתם באמת רוצים. על שכר שאתם מאמינים בו. תחליטו מראש מהו הרף המינימלי שיותר נמוך מזה אתם ממשיכים לחפש עבודה. תגיעו להחלטה האם להציע את הרף המינימלי על מנת שתתקבלו מהר יותר, או לקחת סיכון ולהצהיר על ציפיות שכר גבוהות יותר שאתם מאמינים שמגיע לכם.

ספר/י לי על בעיה שהיתה בעבודה ואיך התמודדת איתו…

כדאי להיות מוכנ/ה לשאלה הזאת. לחשוב מראש על איזו משימה מעניינת שהצלחתם

להתגבר עליה. משימה שתתאר את היכולות שלך בצורה הטובה ביותר.

זוהי שאלה נפוצה מראיון עבודה.

מהי הטעות הגדולה ביותר?

זה מגיע בהפתעה. מנסים לאלתר איזו בעיה שהיתה ולא ממש זוכרים איך פתרו אותה. השיחה לא קולחת והראיון קצת מקרטע ולא יציב.

או לחילופין, מתארים איזה משימה קשה, מתארים כמה זה היה קשה ובלתי הגיוני, ובסוף אמנם הצלחתם לפתור אבל זה ממש לא הגיוני לתת לכם כזאת משימה שלא קשורה אליך. וזה בכלל אשמת הצוות השני וכן הלאה.

אז מה כן?

להכין מראש בעיה שהיתה ואיך בכוחות עצמך הצלחת לפתור. להיזכר בפרטים הקטנים כך שתוכל/י לתאר בהרחבה את המשימה המורכבת ולתאר איך זה היה מאתגר מאוד וכמה זה תרם לחברה בה עבדת.

4 מחשבות על “ראיון עבודה”

  1. כן.
    שיטת Maxtech היא שיטה ייחודית שפותחה עבור כל המתכנתים שרוצים ללמוד תוך 10 ימים טכנולוגיה שתזניק את הביצועים שלו. אם את מתקשה, זה בדיוק מתאים לך. כל סרטון מביא הסבר מקיף, ברור וקצרצר. איך אומרים? קצר ולענין. גם המבריקים מבין המתכנתים רוכשים את הקורס ומתקדמים איתו, הם רוצים לרוץ קדימה, ללמוד מהר, מקיף ויסודי.
    זה המוטו.
    קצר, ברור, מקיף ומקצועי.
    אם את רוצה חומר באנגולר בעברית הקורס הזה מכיל המון חומר באנגולר בעברית שנשאר איתך לאורך כל הדרך. ניתן לצפות שוב ושוב, להיזכר ולצלול שוב אל תוך החומר.
    ישנה חלוקה לעשרה ימים, וכמובן שזוהי המלצה. כל הקורס נפתח בפעם אחת.

    לשאלות נוספות אנחנו כאן, צוות Maxtech

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *